Zoals de meeste van jullie al weten, ben ik dol op dieren. Terwijl ik dit typ zit onze grijze roodstaart Crusty ook op mijn schouder, terwijl hij mijn bril weer probeert te stelen…Maar honden hebben mijn hart echt veroverd. Een tijdje terug kwam ik ook op het idee om honden in het asiel vast te leggen, om ze zo te helpen met een nieuw thuis. Dit was een stuk moeilijker dan ik dacht.

Een deel zit natuurlijk met angst daar, door mishandeling bijvoorbeeld. Veel asielen reageerde daarom niet positief op mijn idee.

Een onbekende zou voor een deel al heftig kunnen zijn. Laat staan met een camera in haar hand. ( mocht een asiel hier alsnog wat in zien, reageer! Ik help graag) Mijn concept werd opgeslagen.

In de tussentijd werd mijn band met Boris alleen maar sterker en sterker.

Toen ik een * blop * geluidje hoorde, opende ik meteen mijn mailbox.‘ Ondernemersmarkt in Oirschot, zal ik mee doen Boris? ‘ Niet dat hij opkeek, meneer hoorde toen maar voor 10%..

Maar ik wist dat de hondenserie weer op moest pakken, maar dan op een andere manier. De ondernemersmarkt was op 2 avonden georganiseerd, waarbij je de keuze kon maken van de eerste avond, op donderdag 13 juni en de 2e markt donderdag 22 augustus. Ik koos ervoor om beide avonden te doen. Je weet maar nooit of het weer tegen zit. Zeker niet in Nederland.

En zo was er ook regen verwacht, en niet zomaar wat.. Met het opbouwen goot het. Gelukkig was er even een droog moment waarbij ik toch 3 honden heb gefotografeerd.

Het fijne aan 2 avonden is dat je je dingen van de 1e avond kan verbeteren. Ik merkte dat ik eindresultaten van mijn werk miste.  Daarmee bedoel ik fotoafdrukken in lijsten, als dibond en bijvoorbeeld canvas. Mijn werk had ik al opgedeeld in tijdschriften. Zo konden mensen mijn serie: Ik ben autistisch Liza, Friends, Faces en Skins zien. Daarnaast had ik een mooie selectie gemaakt van mijn fashion, familieportretten en concertfotografie.

Waarom in een tijdschriftvorm? Ik wou dat mensen mijn werk konden aanraken. Lekker bladeren, en even stil staan bij beelden wat ze aanspreekt. Mijn buurman Guus ( kunstenaar) is een schat van een mens. We helpen elkaar altijd

wanneer dat mogelijk is. ‘ Liza, zou ik een mooi bord voor je maken?’ En zo hing er  groot LIZA VAN DE VEN PHOTOGRAPHY boven in mijn kraam.

Omdat hondenportretten maken voor mij niet genoeg is op een markt, besloot ik om 10% van de opbrengst te doneren aan de dierenbescherming. Naast onze prachtige huisdieren, zijn er zat dieren die de hulp kunnen gebruiken.

Met trots kan ik zeggen dat ik 17,50 euro aan de Dierenbescherming heb gedoneerd.

Naast alle prachtige honden, bedank ik ook de mensen waar ik super leuke gesprekken mee heb gevoerd. Op naar volgend jaar! Of ik weer een hondenactie hou? Zeer waarschijnlijk wel!

 

 

 

Wilt u mij boeken voor het fotograferen van je hond? Mail naar: Info@lizavandeven.nl

of kijk op mijn pagina CONTACT

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu