Kind To Mind and Body

A body neutral shoot, for everybody

Heel mijn leven ben ik al in strijd met mijn lichaam. Als kind werd ik “nijlpaard” en “walvis” genoemd, alsof ik nog niet genoeg met mezelf in strijd was vanwege mijn autisme. Als kind was ik te dik.

Toen ik naar de middelbare school ging, was ik meer in beweging. Daardoor viel ik wat af. Ik was op een gezond gewicht en voelde me ook wat beter in mijn vel. Het gepest werd echter niet minder. Autisme was nog steeds onbegrepen, ook door mezelf.  Mijzelf met anderen vergelijken zit er door mijn autisme net wat meer in. Waarom ben ik niet normaal? Waarom ben ik niet zo slank als het meisje dat iedereen leuk vind? Al die emotie zorgde ervoor dat ik mezelf te min vond en alle reclames om mij heen bevestigden deze gevoelens. Zoveel reclame is ingespeeld op onzekerheden van mensen. Er wordt vooral veel druk gezet op vrouwen. Vrouwen moeten mooi zijn.

Na mijn fotografie opleiding kwam ik meer in aanraking  met body positivity, door middel van photoshop, fashion fotografie en modellen, en ik kwam zelf wat kilo’s aan. De fietstochten naar het station waren er niet meer. Alle handjes noten die ik at, telden zich bij elkaar op. De foto’s van mij die ik destijds nooit durfde te delen omdat ik me niet goed over mijn lichaam voelde, zien er nu juist fantastisch uit. Die vijf kilo minder is een verschil.

Body positivity is groter geworden in de afgelopen jaren. Een serie maken zit al een langere tijd in mijn achterhoofd. Vorig jaar ontdekte ik de muziek van Lizzo. Lizzo is all about body positivity. Wat een respect. “My body is not a trend.”

Het nadeel van Lizzo’s openlijke body positivity is dat men het nu enkel over haar lichaam heeft. Ze is een getalenteerde zangeres, niet enkel een lichaam!

 

Wil je het hele stuk lezen? Dan verwijs ik je graag door naar mijn blog. Klik hier. 

foto met paspop als onmogelijke vergelijking
Kind to Mind and Body. zelfportret
body neutral, mijn hand en de paspophand
body positivity, foto met paspophanden als vergelijking
bloemen en torso paspop
body positivity lichaam foto
Kind to Mind and Body., moedervlekjes
Full body foto van achterkant.
foto zittend, in body.
Kind to mind and body. foto in strijd met jezelf
Kind To Mind and Body. foto van zijkant lichaam zittend.
foto zijkant lichaam
body positivity. foto billen
foto bloem op rug, selflove
body neutral, foto met bloemen in broek gestoken
error: Inhoud is beschermd!!