HUMAN Jamie portret
Jamie full body human
HUMAN Nina portret
HUMAN Nina
HUMAN Bart portrait
Nathalie portret HUMAN
HUMAN Nathalie portrait
HUMAN Sam portrait

HUMAN, gaat zoals de naam al doet vermoeden over mensen. Prachtige mensen die vertellen over zichzelf met het onderwerp lgbtqia+

Samen met journalist Hannah ging ik heel Nederland door om deze prachtige mensen vast te leggen en hun verhaal aan te horen.

 

OLIVIA

 

Extravagance staat haar. Van Cosplay tot weldoordachte alledaagse outfits, Olivia (zij/ haar) is niet bang om op te vallen. Toch blijkt ons gesprek een van tegenstellingen. Zeggen een extravert persoon te zijn, maar wel verscholen in het zwart. Houden van het uitbundige, maar wel met een hele zachte, zorgzame stem en dito gelaatsuitdrukkingen. Een voorliefde voor die contrasten schijnt in haar aard te zitten.

“Op mijn zestiende voelde ik dat er iets niet goed zat. Ik koos voor biseksueel omdat vrienden van mij ook als bi uit de kwast kwamen rond die tijd. Vervolgens ben ik opzoek gegaan naar iets wat even meer overeenkwam met wat ik voel. Ik kwam de termen aseksueel en aromantisch tegen. Ik dacht ‘holy shit, dit ben ik’. Ik ben iemand die moeite heeft met mensen leuk vinden. Toch heb ik een keer een crush gehad op een non-binair persoon. Dat voelde zo anders dan ik gewend was dat ik toch vond dat de term aseksueel niet bij me paste.

“Bij concerten en op de kunstacademie leerde ik de eerste mensen in de LHBTQIAP+ gemeenschap kennen. Dat was echt een eyeopener. Mensen om me heen waren excentrieker, ik ontmoette mensen met allerlei verschillende soorten mensen qua gender en seksualiteit. Toen ben ik ook gaan experimenteren met mijn uiterlijk. Toch is mijn gevoel net sterk genoeg om me echt non-binair te noemen. Het is meer gender-expressie dan genderidentiteit.

Roze Maandag

“Ik ben met mijn moeder voor het eerst naar de Roze maandag van de Tilburgse Kermis geweest. Superleuk. Zij kwam met het idee. Het is wel een enorme hype, maar met die parades en al die drag queens kan ik me er enorm in vinden. Je ziet aspecten van drag ook heel veel terug in Cosplay. Meiden met een binder en korte pruiken op bijvoorbeeld. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar ben het wel aan het overwegen.”

“Het is voor mij heel onduidelijk wat ik voel. Iedereen kan superinteressant zijn en kan me aan getrokken tot wat voor persoon dan ook. Er was een tijd dat ik ook heb overwogen aseksueel maar panromantisch te zijn. Dat gevoel is inmiddels weggezakt en ben ik geland op panseksueel of queer. Soms denk ik dat ik mezelf als aseksueel zag uit onzekerheid. Mijn rol in de community, zenuwen bij het daten van iemand die buiten cishet-normativiteit valt en zo, bang voor negatieve reacties. Het was makkelijker om mezelf terug te trekken in aseksualiteit.

“Ik ben wel opzoek gegaan naar labels, maar ik had dingen meer in z’n beloop moeten laten. Dan had ik me minder door onzekerheid laten leiden. De labels die ik vroeger hanteerde zijn net zo belangrijk als degene die ik nu heb. Ik denk dat het allemaal fluïde is. Volgens mijn gevoel kan het in de toekomst misschien nog veranderen ook. Dat hangt ook van mijn omgeving af en hoe ik dan in het leven sta.

 

Alle interviews

Ben je benieuwd en wil je de interviews wat ruimer lezen? Dan verwijs ik je naar mijn blog.

error: Inhoud is beschermd!!