Rosan met haar favoriete bloem, de roos voor meaning of meaning
Rosan haar hand en een rode roos
Rosan ruikend aan haar lievelingsbloem de roos
Pleun met haar favoriete plant de pilea voor meaning of meaning
Portret van Pleun met de pannekoekplant
Pannekoekplant, gedragen door pleun haar hand voor meaning of meaning
Trees op een kruk met haar favoriete bloemen de violier voor meaning of meaning
Portret van Trees voor de portretserie meaning of meaning
Hand trees met bos bloemen
Corrie laat haar favoriete bloemen narcissen zien in een vaas
Corrie met haar favoriete bloemen, de narcis voor meaning of meaning
Een narcis in corrie haar hand
Mina met haar favoriete bloem voor meaning of meaning
portret Mina met volle bos bloemen in vaas
afrikaanse bloem
Tineke met bosje bloemen
Tinneke met fluitekruid
meaning of meaning Hand met bos fluite kruid

Meaning of meaning.

Wat zijn de achterliggende gedachten van bloemen? Waarom geven we iemand een roos als we van diegene houden? Waarom een gele aan je zieke oma? Bloemen en planten doen de mens goed. Maar hoe komt dat? Wat voor gevoel geeft het aan mensen? En waar komen de betekenissen vandaan?

Voor mij zijn trosanjers mijn favoriet. Waarom? Ze bevatten veel kleuren, terwijl de witte me weer wat meer rust geven. Hoe de blaadjes in elkaar gefrommeld zitten, maar toch sterk stralen en het leven kleur geven.  Zo ontstond het idee achter meaning of meaning.

Wat betekenen de bloemen of planten voor de mensen die heb geportretteerd en wat betekend de betekenis van de bloemen/ planten?

Rosan

Door dat ik Rosan heet, noemen mensen mij Roos. Het is sinds mijn geboorte al mijn bijnaam. Daardoor past de bloem roos gewoon bij mij. Daarnaast heb ik ook nog van mijn oma een ketting met een roosje eraan gekregen, die zeer dierbaar voor me is.

De rode roos is de bloem van de liefde. De bloemenkleur rood staat voor romantiek, liefde, warmte, levenskracht en verleiding. Alles wat je samen kan vatten in liefde. Daarnaast staat hij ook nog voor kracht, activiteit en stijl en luxe. Een krachtige bloem vol liefde dus!

Pleun

Voor mij staat de pilea voor geluk. De plant is uniek in zijn uiterlijk en siert tegenwoordig velen hun huiskamer. Met wat liefde schieten de stekjes her en der omhoog. Die stekjes kan je zo aan je vrienden en anderen geliefde geven om hun woning op te vrolijken. Voor mij is het geluk doorgeven.

De pilea, ook wel bekend als de pannenkoek plant komt oorspronkelijk uit China. Daar word hij Chinese Money Plant genoemd. Ze geloven dat als je een munt in de aarde stopt, dat de plant spontaan welvaart aantrekt. Ergens komt het verhaal overheen met die van Pleun, alleen maakt geld je niet gelukkig, het kan dingen alleen makkelijker maken. Stekjes uitdelen is toch een stuk mooier!

Trees

‘ Welke bloemen wil je dat ik meeneem Liza? Die veel voor mij betekend? Dat doen ze allemaal! Oke, ik neem er mee die mijn aandacht trekken in de winkel’ 

Trees is dol, nee, ze houd! Van bloemen. Ze zijn een metafoor voor het leven, waar alle kleine dingen er toe doen. Elke bloem raakt haar.

Violieren, ook wel bekend als matthiola zijn er in het begin van de lente. Ze verwelkomen het voorjaar met hun prachtige gevulde bloementrossen, laat staan hun zoete kruidige geur.

De violier staat voor voortdurende schoonheid en vaardigheid.

Corrie

Narcissen zijn een blijvende herinnering aan mijn kleindochter Janneke.  Haar ogen vielen toen ze klein was op een narcis, waarna ze op jonge leeftijd bij ons thuis aan tafel ze heel vaak tekende en schilderen. Zelfs met ecoline!

Terwijl de narcis voor Corrie juist een hele sterke liefdevolle betekenis heeft, dankt hij zijn naam aan een narcis. Hij is voor westerlingen gekoppeld aan ijdelheid en zelfzucht.

In Oosterse landen heeft de narcis weer een hele andere betekenis. Daar staat hij zelfs symbool voor treurige liefde. Daar sturen van elkaar gescheiden minnaars en geliefden elkaar dan ook een narcis.

 

Mina

De Protea doet me herinneren aan de prachtige reis die ik in Afrika heb mogen meemaken. Ik herinner me nog goed dat ik Prins Bernard op een foto zag staan in een krant. Daar stond hij in een wildpark, in Afrika. ‘Daar wil ik ook naar toe

De protea staat ook bekend als Suikerbossie.Dat komt omdat de bloemen sappen uitscheiden die naar suiker smaken.

Darnaast heeft de protea een geslacht van ongeveer 130 verschillende heester en kleine bomen. Daardoor is de protea vernoemd naar de griekse god Proteus die van gedaante kon veranderen.

Niet gek dat de Protea voor diversiteit en verandering staat!

Tinneke

Fluitekruid zijn een van de eerste bloemen die zich in de lente laten zien. Daarmee komen de eerste warme dagen van het jaar weer, wat voor meer positiviteit zorgt.  Mijn vader zijn graf lag in een apart hoekje op de begraafplaatst waardoor we er niet zo vaak kwamen, maar als fluitekruid bloeide, legde ik die altijd op zijn graf. Samen met mijn broer kocht ik een vaas, waarna al het geld al op was. Gelukkig was er fluitekruid!

Fluitekruid dankt zijn naam aan zijn holle stengels, waar je fluitjes mee kan maken. Het is dus lekker een creatief en divers plantje!

 

Meaning of meaning laat zien dat een betekenis van een voorwerp of gebeurtenis totaal anders kan zijn dat de betekenis die al aan de bloem of plant vastzit.

error: Inhoud is beschermd!!