De wereld raakt als maar voller met afval en in plaats van vissen zijn de oceanen gevuld met plastic. In Nederland zitten we niet stil, maar proberen er wat aan te doen. Daar ben ik erg blij mee, maar is het genoeg? Hoeveel plastic ligt er wel niet in de natuur in Nederland? Of erger nog, over heel de wereld? Wat kunnen we doen aan het plastic gebruik ?

Veel plastic kun je niet recyclen. We kunnen ons afval wel scheiden, maar wat gebeurt er daarna mee? Plastic wordt in grote stapels bij elkaar gezet en dan is het maar afwachten of een bedrijf het opkoopt. Meestal gaat het, echt waar, naar India.

In deze serie wil ik door middel van de setting, natuur en -natuurlijk- plastic laten zien hoe benauwd we de wereld maken. Dit alles met een knipoog naar de opwarming van de aarde, waar we zeker iets aan moeten doen.

Er gaan al veel krantenstukken en onderzoek rond, rond op internet en rond tussen mensen handen. Waarom is het na al die jaren nog steeds een probleem met het plastic gebruik van de mens? Achter de schermen wordt er hard aan gewerkt. Zo zien we ook alle onderzoeken over de klimaatverandering. Door een groot deel van de mensen worden die onderzoeken niet geloofd. Ze houden vast aan die kleine deel wetenschappers die tegenwerk laten zien. Daarover las ik een interessant stuk over Frits Bottcher, die dat is begonnen. Lees het hier 

De wereld een stuk beter maken, begint bij jezelf. Velen supermarkten gaan al mee. Zo zijn er al herbruikbare zakjes te vinden op de groente en fruitafdeling, wordt het plastic gerecycled en vernieuwen ze hun verpakkingen. Bij groente en fruit zorgt het ook veel een deel bescherming. Wat veel mensen nog niet weten, is dat papier vaak heel veel waterverbruik kost, wat minder goed voor het milieu is dan gerecycled plastic.

error: Inhoud is beschermd!!