Faces is een portret serie die gaat over de mensen uit mijn leven. De serie heb ik gexposeerd tijdens de kunstroute 2016 in Oirschot.

Daarvoor had ik mijn studio bijna helemaal geleegd. Vind het wel schattig hoe mijn oude lamp er staat 😉 Het effect van al die belangrijke mensen om me heen, terwijl jij in het midden staat is zo emotioneel prachtig.

Naast dat de mensen mij inspireren, doet schilderkunst dat ook. De ruimte om de mensen heen, het volwassen vastleggen en de lichtinval die bekend is, sluit bij mijn werk aan. Faces gaat net zo goed om geen makser dragen, de ware ‘ jou’ laten zien onder die glimlach die mensen van je verwachten. Puurheid. Iedereen die je ziet heeft me mede gevormd tot wie ik nu ben. Mijn oma die me grootste voorbeeld is, Mijn grote broer waar ik de afgelopen jaren veel closer mee ben geworden, Janneke mijn allergrootste vriendin, en mijn ouders waar je zo trots op bent. Iedereen die je ziet leeft hun leven op hun eigen manier. En dat is de kracht van Faces.

In de 1,5 jaar die voorbij gegaan is, spreek ik een aantal van de mensen op de foto’s niet meer of een stuk minder. Soms gebeurd er iets heftigs waardoor je een anderen levensweg ingaat dan de ander. En soms doet dat pijn, maar ik ben iedereen dankbaar die in mijn leven is, en is geweest. Deze serie staat zo dicht bij mij, en dat blijft hij altijd staan.

Snel oma weer voor mijn camera zetten. Prachtmens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu