Flowers 2.0 is vooral zo leuk omdat ik de inspiratie kreeg van mijn eigen werk. Een tijd terug maakte ik mijn serie Flowers.

Toen kreeg ik het idee om het samen te voegen met modellen, en met het perspectief te spelen. De modellen plaatste ik bij een tafel. Bij deze shoot werkte ik voor het eerst met new faces modellen  Van modelution. Jammer genoeg is dat bureau er mee gestopt, Ruth en Isabel zijn echt goed. Isabel koos ik voor haar zachte, maar tegelijkertijd haar sterke blik. Ruth is echt puur natuur. Die blik. Samen zijn ze zo teder mooi bij elkaar. Met Marjet heb ik al een keer eerder geshoot. Dat beviel heel fijn.

Het leukste van Flowers 2.0, dit was de aller eerste keer dat ik en Maite samen werkte! Dat moment dat ze zenuwachtig binnen kwam ‘ Maar je werk is zooo goed!’ Dat is het allermooiste van samenwerken. Je groeit elke keer weer dat je werk maakt. Je versterkt elkaar. Je leert van elkaar.

Je moet er rekening mee houden dat sommige modellen nog maar pas 14/15 zijn. Daarom heb ik een contract opgesteld waar in staat dat de beelden voor iedereens portfolio gebruikt word die aan de shoot meewerkt. Naamsvermelding is verplicht. Zo weet iedereen waar diegene aan toe is. Ook fijn voor de ouders.

Voor Flowers 2.0 heb ik mijn studio weer helemaal omgebouwd. Om het puur te houden wou ik met daglicht en indirect flitslicht werken. Daarom heb ik mijn lamp op de muur achter me gericht. Hierbij heb ik weer op mezelf getest. ( Het leuke is dat ik een shirt van de band Neck Deep aan heb. Zoek hun video clip van In Bloom eens op, komt overeen met deze shoot!)

 

Wanneer Maite de make up van de modellen doet leg ik kort uit wat we precies verder gaan doen, met behulp van het draaiboek wat ik gemaakt heb. Daarin staat alle benodigde informatie. Wat de modellen mee moeten nemen, de planning, contact gegevens etc.

Verder is het ook heel belangrijk dat de sfeer goed is. Ik ben altijd benieuwd naar wat ze naast het model zijn doen, hobby’s studie noem maar op. Zo onstaat er al snel een fijne sfeer.

Flowers 2.0 is gepubliceerd in de En Vie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu