Portretserie Skins, In een wereld waar haat, discriminatie en racisme nog een veel te grote rol spelen, hebben we elkaar juist nodig.

Als fotograaf en mega denker sta ik meer stil bij dingen die me storen, gelukkig maken of pijn doen. Ik kan simpelweg niet bevatten dat racisme en discriminatie nog steeds een grote rol spelen in het dagelijks leven. Ik heb de vreselijkste verhalen gehoord en gelezen. Hoe kan het nog steeds zo’n veelvoorkomend probleem zijn? Hebben we als mensheid dan niets geleerd?Iedereen is anders, van binnen en van buiten, en dat is prachtig. Er zijn zo veel mensen met een andere afkomst, geloof en denkwijze. In plaats van elkaar tegenwerken, moeten we erbij stilstaan dat we juist ontzettend veel van elkaar kunnen leren.Het is heel bijzonder dat mensen er ook zo verschillend uitzien. Wat de kleur van je huid ook is, wees er trots op. Je bent uniek. Niemand, maar dan ook niemand, zou daar vooroordelen over moeten hebben.Gelijkheid zou de norm moeten zijn. De wereld is vol. Vol met mensen waar je juist dingen van kunt leren, die je moet respecteren om hoe ze zijn. Iedereen verdient het om goed behandeld te worden. Iedereen verdient gelijke kansen. We moeten samen werken aan een betere wereld.

Skins is nog steeds een portretserie waar ik zeer trots op ben. Mijn studio was 2 dagen gevuld door prachtige meiden. Benieuwd hoe dat verliep van idee naar eindresultaat?

Dat zie je hier.

De shootdag

Uit eerdere samenwerking met Cachet Models kwam ik op het idee om ze te berichten. De eerdere shoots waren meer gefocused op fashion. Ze waren zeer enthousiast over mijn concept. Zo kreeg ik een mooie selectie toegestuurd die al zeer goed aansloot bij mijn idee.

Verder herkennen jullie Germaine. Naast dat ze bloedmooi is, is ze ook super om mee samen te werken.

Door middel van een oproep op facebook vond ik Roos en Melanie.

Roos is een oud collega van mijn nichtje en Melanie ben ik al een aantal keren bij concerten tegen gekomen. Ik houd altijd mijn ogen open. Zonder hun was Skins niet compleet geweest.

 

Als allereerst test ik het licht altijd op mijzelf. Werkt wat ik op het papier heb geschreven ook in werkelijkheid? Zoals je ziet gebruik ik een beauty dish. Ik wou dat het licht fijn om het model heen glijd. Voor een extra sprankeltje heb ik een octabox op de achtergrond gezet. Zo heb je een mooi licht verloopje op de achtergrond. Bij de modellen heb ik mijn reflectiescherm zo neergezet dat het net wat lekkerder uitgelicht is.

De eerste dag ging ik aan de slag met modellen Roos, Melanie en Germaine. Zoals ik eerder al schreef heb ik eerder met Germaine voor een portretserie gewerkt met de shoot Background waarvan de blog binnenkort online komt 😉 Daarwas de samenwerking meteen perfect. Lekker enthousiast. 

Dag 2. Jammer genoeg belde 1 model zich af. Migraine. Ze lag ziek op bed. Zonde, maar niks aan te doen. Voor de groepsfoto hebben we daarom afgewisseld met 1 model.

 

Benieuwd naar het eindresultaat?  klik hier

Interesse gekregen om zelf een portret te laten schieten door mij? Bel of mail me!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

error: Inhoud is beschermd!!