CONTRAST 

Als fotograaf hou ik van afwisseling. Na een aantal fotoshoots gehad te hebben met vrouwen wou ik weer een keer mannen voor mijn camera hebben.

Die afwisseling van anders denken en neerzetten is goed voor me. Elke shoot is weer leerzaam, laat staan waarbij je uit je comfort zone gaat.

CONTRAST heeft een sterk concept, met een lekker apart artistiek randje.

 

Door een aantal zwart wit foto’s en gesprekken werd ik geinspireerd.

Maar hoe leg je dit aan je team en modellen uit? Daarvoor maakte ik een moodboard met voorbeelden. Verder stuur ik ze altijd mijn uitleg van mijn shoot toe.

Het is voor mij belangrijk dat het team weet wat mijn idee en achterliggende gedachte is. Vaak is het een process uit mijn leven of maatschappelijk probleem.

Contrast. Everyone lives their life their way. One person may finally reach their goal after a lot of setbacks, while the other person barely has to put in any effort. However, everyone has a specific goal they’ll fight for and work towards, which means we all have something in common. No matter how different we are, we’re all still the same in the end.

 

Hoe vind je je team bij elkaar?

Maite en ik hadden er met onze vorige shoot al over dat we meer man in ons portfolio willen. Toen ik haar mijn idee stuurde was ze zo in. Omdat CONTRAST over verschillen en gelijkenissen gaat, was ik op zoek naar 2 verschillend uitziende jongens. Lucas is de zoon van een kunstenares die een stukje verder in De Kas zit.

( Gaby van der Leegte, zoek haar op! Haar werk is zeer uitlopend )  Toen ik Lucas eerder voor mijn camera had staan voor werk voor in zijn portfolio verliep de samenwerking zeer aangenaam.  ( Lucas staat ingeschreven bij Cachet Models @street casting)

Lloyd zag ik voor het eerst bij een concert met een gemeenschappelijke vriendin. Toen dacht ik al: Die moet ik  een keer voor mijn camera hebben! 

Toen ik de eerste duo foto maakte en ze zo bij elkaar zag, was het precies hoe ik het in mijn hoofd al voor me zag.

 

Styling:

Vanwege het contrast concept ben ik opzoek gegaan naar tegenpoolen. Het scheelt dat je gewoon kleur kan dragen aangezien de foto’s toch zwart en wit zouden worden. Bij een aantal winkels liep ik meteen op het juiste af. Verder had ik erg geluk met Lloyd zijn kleding kast, en vrienden die hij bericht had voor kleding. Zo hebben we alles mooi aan kunnen vullen

 

Licht

Voor het licht wou ik werken met1 lamp.  Het werd mijn octabox. Ik hou van een rond lichtrondje in het oog.

Verder wou ik wel wat schaduw in mijn beeld, maar niet te hard. Daarvoor heb ik mijn reflectiescherm gebruikt. 

 

 

 

 

 

 

Het team:

 

Benieuwd naar het BTS filmpje? Bekijk hem hier: 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu