Balance

Balance staat voor balans vinden in het leven. De drukte en de rust, het knallen en ergens goed de tijd voor nemen, Stilstaan of gaan. Door dichter bij de natuur te staan valt het allemaal meer op zijn plaats.

Balans is belangrijk in het leven. Iedereen is er naar op zoek in drukke momenten terwijl ze het weer kwijt zijn als het juist rustig is. Het is een houvast voor mensen terwijl het bijna ongrijpbaar is.  En dat maakt het juist zo belangrijk.  Door er bij stil te staan leer je elke dag weer iets nieuws.  Voor de een zorgt de natuur voor balans, terwijl de ander het zoekt in muziek, fotografie of kunst. 

 

Voor Balance had ik EVD Agency bericht voor modellen. Ik kreeg netjes een overzicht met beschikbare modellen waar uit ik Marlies en Patrick koos. Beiden waren ze enthousiast over het idee. Het werken volgens mijn draaiboek vonden ze ook heel prettig. Zo weet je als model waar je rekening mee kan houden en vooral wat je kan verwachten.

Maite Veronica Kerster is een van mijn vaste visagiste’s om me heen. Jullie hebben haar vast al vaker bij mijn werk zien staan, en dat is met een reden. Voor deze shoot sloot Maite precies aan met haar kwaliteiten. ( Maite’s website )

Voorbereidingen

Terwijl Maite Marlies in de make up zet bekijk ik samen met Patrick zijn kleding sets. Mocht er nog iets aan gepast moeten worden dan hebben we daar nu mooi tijd voor. Op het moment dat Maite Patrick zijn haar doet bekijk ik met Marlies haar kleding.  Assistent Gerjo krijgt na alle anderen taken waarbij ik hem nodig hem een camera in zijn hand geduwd om alles te filmen. Sinds een tijdje maak ik van de hele dag ook een Behind The Scene video. 

Locatie 1

Een tomatenkas in Oirschot! Op maar 4 minuten rijden van mijn studio af.

Het licht daar is prachtig. Maar hoe regel ik al die locaties? Laat staan dat Oirschot een prachtig klein dorp is waar mensen elkaar graag willen helpen. Toen ik opbelde kreeg ik een mooi verhaal te horen over hoe een andere fotograaf de werknemers daar heeft vastgelegd en hoe mooi hij het licht zelf ook vind. Tijdens de shoot is de eigenaar ook nog een paar keer komen kijken wat er zich in dat afgelegen stukje gebeurde.

Nadat we klaar waren om te vertrekken liet hij ons ook nog een nieuw soort cherry tomaatje proeven. Lekker!

Dus koop je tomaten bij van der Vleuten.

Locatie 2

Na de pauze vertrekken we naar de heide. Tijdens het rijden zien we opeens een veld vol witte bloemen. Locatie extra erbij! Aangezien wit als metafoor voor de balans in de shoot staat is dit fantastisch.Minder fantastisch, de zon komt en gaat steeds. Ik ben iemand die er van houd om flits EN daglicht te combineren. Ditis een kwestie van geduld hebben.

Op een gegeven moment zien we 2 mensen voorbij komen met een wit en bruin paard. Alsof het gewoon mijn schoot word ingeworpen.

‘ Hoi! Wat een mooi paard heeft u!’   ‘ Ja he? Die wil je vast wel even voor de foto lenen

Contacten uitgewisseld. Kreeg netjes een mail van de eigenaar. Die zien jullie over een tijdje terug!

Naast de editorial beelden koos ik ervoor om detail foto’s toe te voegen.Door het paard en de extra locatie is dit een van mijn grootste editorials ooit.Kijk en geniet.

 

 

Wil je op film zien hoe deze dag er aan toe ging? Klik hier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu