Blog

Fotoshoot met hond Beer

 

Zoals jullie al zien ben ik dol op modellen in foto’s samen te voegen. Zo maak je een mooi geheel in een portret foto.

Wat nou als ik dol ben op een  fotoshoot met dieren? Enn wat nou als een model een puppy heeft van 9 weken oud?

Tijdens het scrollen door instagram kwam Philine langs, met een blonde labrador retriever pup. Ik ben dol op honden. Laat staan op nieuw werk maken met toffe en fijne modellen. Zoals je merkt heb ik al eerder met Philine samengewerkt, wat goed beviel. Wil je ook samenwerken met haar? Ze staat ingeschreven bij www.cachetmodels.nl 

1 berichtje, genaamd: ohhhh ik zeg een shoot met beer!, Was voor Philine al meteen genoeg.

Bij puppy’s moet je er rekening mee houden dat ze niet door hebben dat ze gefotografeerd worden. Het licht moet zo toegankelijk voor de hond z’n beweegruimte zijn. Daarom koos ik ervoor om mijn octa op de muur achter ons te richten. In direct flitsen kan er voor zorgen dat het licht lekker verspreid, waardoor je meer de ruimte hebt.

 

Dierenfotografie

Wat verder belangrijk is tijdens een fotoshoot met dieren :

  • Dwing ze absoluut nooit! Het dier krijgt dan alleen maar stresswaardoor de foto bijna onmogelijk wordt.
  • Naast dwingen, gebruik nooit geweld. Al is het jouw dier, en denk je dat slaan nodig is, dierenmishandeling is bij mij een NO GO.
  • Probeer het dier te loken met een enthousiaste stem. Hierbij helpt het als je NET boven mij/ mijn camera uitkomt. Zo krijg je oogcontact met de camera
  • Snoepjes zijn goed, maar niet teveel! Daardoor kan het ook weer te veel worden. Teveel snoepen is sowieso niet goed
  • Fotografeer je buiten? Zorg er altijd voor dat er 1 iemand een extra oogje in de zuil houd op de hond. Het kan zo maar zijn dat ie opeens iets ziet en weg is. Laat staan dat een andere hond hem/haar ziet en er op af komt. Niet alle honden kunnen met elkaar overweg

 

Voor de 2e setting koos ik voor geel. Philine haar huidtint en blonde haren zijn echteen gouden combinatie. De blonde vacht van Beer werkt ook lekker in dit beeld.

Door Philine haar groene broek, en het gebruik van 1 lamp word het beeld net wat dynamischer. De schaduw valt fijn achter haar op de grond.

 

 

 

 

Omdat Beer zijn vachtje nog lekker die golden fluffy puppy vacht heeft wou ik ook wat beelden in de natuur maken met de golden hour. Hierbij heb ik alleen gebruik gemaakt van daglicht en de  gouden kant van mijn reflectie scherm, om het warme golden hour effect te versterken.

 

Na een  volle dag was Beer zeer toe aan zijn schoonheidsslaapje 😉 In die tijd besloten we om nog wat beauty te schieten met Philine. Hierbij heb ik gebruik gemaakt van een zilveren paraplu, die links schuin op het model gericht stond. Om de schaduw wat te verminderen lag er een reflectie scherm onder haar. Maite Veronica Kerster verzorgde de make up en het haar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

error: Inhoud is beschermd!!