Productfotografie ( food, packshots en sfeer ) • Liza van de Ven

Naast dat ik graag mensen voor mijn camera heb, kan ik ook heel erg genieten van productfotografie. Het is zeer prettig om lekker in de studio mm te schuiven met producten om zo de juiste hoek te vinden, of de juiste licht opstelling. Om mijn website lekker clean te houden heb ik besloten om in een blog mijn productfotografie te laten zien. Zo breekt een foto van een schoen niet opeens mijn portretten en een portret niet mijn productfotografie!

Op een van mijn stages heb ik geleerd hoe ik op de juiste manier packshots moet maken. Xenos was een vaste klant bij dat bedrijf. Zo heb ik van mokken, tot speelgoed tot kerstballen voor mijn camera gehad! Daardoor heb ik 2 jaar geleden een toffe opdracht bij Makita mogen verrichten.

De packshots schoot ik daar samen met een super leuke collega.

 

Door mijn stage daar kwam ik ook in aanraking met sfeerplaten. Daarbij kwam ook eten voorbij. Foodphotography is echt een toffe tak om in te werken. Je mag net wat meer met het licht spelen en er komt een leuk stukje styling aan de pas. De laatste 3 beelden zijn ook daar gemaakt.

 

Met product kan je ook denken aan andere achtergronden dan packshot wit. Zo ben ik met sieraden gaan spelen buiten. Om toch wat hout in studio setting te behouden ben ik bij de laatste met blokjes aan de slag gegaan.

 

 

Daarnaast kan je door middel van een model of toevoegingen  ook nog een mengeling van product en sfeerplaten maken.  Zo maak je het allemaal net wat speelser wat heel prettig net wat meer aandacht kan vangen van de kijker.

‘ waarom maak je dan niet standaard op deze manier packshots?’

Packshots zijn er om de kijker te laten zien hoe en wat voor product het is. Sfeerplaten zeggen het al in de naam, daarbij is de sfeer ook heel belangrijk.

 

 

Mocht je samen willen werken of heb je packshots nodig?

Bericht me via info@lizavandeven.nl

 

Wil je de foto’s nog rustig bekijken? Klik hieronder op de album slider!

Laat het me weten als je op Makita een foto van me ziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu
error: Content is protected !!