Grief

Rouwen Cheddar

Rouwen is heftig. Een dierbare verliezen breekt een stuk van je hart af. Het besef dat je geen nieuwe herinneringen meer samen maakt, kan ik niets eens ter woorden brengen.

Veel mensen rouwen in stilte, dragen een masker want ‘ het leven gaat door’

Maar de pijn, liefde, vrede, onrust, mag juist gezien worden.

Cheddar is er nog veel meer voor me dan ik me kon bedenken. Laatst liepen we langs het stuk waar ik met Kim & Lenny stond toen Anita overleed. Tranen liepen meteen over mijn wangen. Cheddar keek meteen om toen hij het voelde. Met zijn bezorgde blik vroeg hij of ik oke was. Ik was oke. Glimlachend zei ik tegen hem ‘ Ik denk aan de mooie momenten die ik en Anita hebben beleefd Cheddar. Het is oke’

Huilen

Grief

Als ik moet huilen, huil ik. Huilen is oke. Ik begrijp niet dat het nog vaak als iets negatiefs gezien wordt. Het zijn emoties. Emoties die duidelijk zijn. Huilen van geluk bestaat toch ook?

 

Tijd.

grief emotions

Tijd heelt.

 

Dankbaarheid

Rouwen is vermoeiend. Zoveel emoties gaan door je heen. Gelukkig was Anita er ondanks alles oke mee. Ik heb haar nog kunnen zien en spreken. Daarbij zeiden we wat op ons hart was tegen elkaar. Ik ben zo dankbaar dat ik haar geleerd heb authentiek te zijn, simpel door de meest authentieke persoon te zijn die ze kent, wat juist mede dankzij haar liefde voor mij is gekomen.

Onbegrip.

grief anger

Het is waar. Waarom en wat als zijn vragen die ondanks alles toch door je hoofd gaan.. Wat als die tumor eerder gevonden was? Waarom deed God niets als hij echt bestaat? Soms gaat er toch een kleine stroom woede door me heen. Waarom is ons de meest prachtige geweldige persoon ontnomen? Ik weet dat Anita altijd bij ons zou zijn, maar het is toch anders dan samen nieuwe herinneringen maken..

 

Rust.

rouwen rust

Anita is een planner. Het doet me zoveel dat ze ondanks de korte dagen bijna alles gedaan heeft wat ze nog wou doen. Vakantie met haar familie, vrijgezellenfeest, Fotoshoot met de familie, vrijgezellen feestje en trouwen met de liefde van haar leven.. De uitvaart was typisch Anita, wat me ondanks alle heftige emoties en verlies een rustige basis creëert. Daarnaast ben ik dankbaar voor alle lieve mensen om haar heen, die er nu voor elkaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

error: Inhoud is beschermd!!