Familie Portretten

Familie foto planten bankje spontaanIk houd er van om mensen vast te leggen zoals ze zijn. Families en gezinnen wil ik daarom goed leren kennen. Hoe zijn jullie? Wat vind je zelf mooi? Hoe zie je zelf je gezin voor je? Dat neem ik altijd mee in de voorbereiding. Daarna volgt al snel de locatie. Wil je de fotoshoot op locatie houden of in de fotostudio? Beiden zijn ook altijd nog mogelijk. Veel denken bij studio aan zwart wit foto met iedereen in een witte blouse en blauwe spijkerbroek,  op een rijtje tegen de muur. Dat hoeft echt niet  alleen het geval te zijn! Er is veel variatie mogelijk door middel van stoelen, krukken, bankjes, licht, kleding en poses. Voelt studio alsnog te ‘ statisch ‘ voor je? Dan ben je duidelijk een locatie persoon.

 

 

 

 

Eenheid.

De familie hier boven wou een fijne eenheid creëren, door middel van hun kleding. Iedereen heeft er een fijne eigen randje aan gegeven. Ik hoor best vaak dat mensen witte blouse en spijkerbroek onpersoonlijk vindt, maar bij deze familie is dat voor hun familie portretten helemaal niet het geval! De foto heeft  hierdoor een fijne tijdloze lichte maar warme sfeer in zich. Wat doe je wanneer een familie graag in de natuur gefotografeerd heeft maar er het hele weekend regen verwacht wordt? Dan breng je de natuur naar de studio! Door gebruik van de gele achtergrond bracht ik zo toch de zon in beeld. Door gebruik van het bankje en planten hadden de kinderen toch fijn wat speels met zich mee, waardoor ze meer eigen konden poseren.

 

Wanneer een familie minder heeft met de studio en de natuur, ga je op zoek naar een locatie die ze aanspreekt. De familie maakt de foto, maar als fotograaf moet ik zorgen dat het plaatje klopt. Wanneer je een familie hebt die niet zo van alle poespas is, zorg je dat ze zich op hun gemak voelen. Hiervoor koos ik voor deze familie voor een industriële locatie, waarbij ze lekker op de vensterbank konden zitten. Doordat de vader zijn arm zijn vrouw heeft geslagen vormen ze zich als een mooi geheel, waarbij de gekruiste benen het beeld weer fijn breken.

Met een grote familie is het fijn om lekker te mengen met hoogte verschillen. Door middel van de lijnwerking in de locatie focus je op iedereen evenveel. Ja, Strijp s blijft werken 

 

 

Maar soms hoef je helemaal niet ver voor een mooie locatie! Het kan maar net zijn dat de straat langs je huis perfect is. Of wanneer iemand niet goed te been is, en een van de favoriete plekken de eigen achtertuin is. Die momenten vastleggen zijn heel speciaal. Meneer en zijn kinderen wilden nog snel foto’s van zijn vrouw en hem samen, aangezien het niet lang meer zou duren voordat er afscheid genomen moest worden. Ik ben heel dankbaar dat ik dit prachtige lieve moment heb kunnen vastleggen! Het beeld blijft me raken, elke keer weer als ik hem zie..Het gaat om de band tussen de mensen.

Dit alles, zorgt ervoor dat ik de perfecte familiefoto van jullie maak. Dat alles, zorgt voor iedereens unieke familiefoto.

 

Voor meer familie foto’s, bekijk de galerij of mijn portfolio PORTRET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

error: Inhoud is beschermd!!