eQuality

a fashion editorial with a message.

Waarom is de Q in hoofdletter en niet de e? Equality staat voor gelijkheid, waarbij er in 2019 meer ongelijkheid is.

Quality staat voor kwaliteit, waarbij er in 2019 nog steeds bij vrouwen veel naar het uiterlijk word gekeken, inplaats van het innerlijk.

Laatst las ik een artikel over een bedrijf van 2 vrouwen. Ze gingen een test aan waarin ze in hun mail afsloten met een mannennaam. Het resultaat? Ze kregen op veel meer offertes een akkoord.

Vrouwen worden nog steeds veel gezien als moeder, waardoor ze als zakenvrouw niet serieus genomen worden. Laat staan dat ze als moeder ook nog eens super mooi moeten zijn. Ohh een vetrol of curves is echt een no go. Kunnen we gewoon stoppen met denken dat een vrouw geen ambities heeft? Kijk naar wat iemand doet om hun droom te bereiken, kijk naar kwaliteit inplaats van geslacht.

Curves

Daarmee komen we bij het stukje curvy model. In 2019 zien we er gelukkig al veel meer van dan 5 jaar geleden.. Maar nog steeds zien we het niet goed genoeg. Verder, alle tante Betsie’s die op modellen met het maatje 34/36 reageren dat ze een magere lat zijn, stop.

Vergeet ik toch bijna oom Herrie die roept ‘ deh zijn toch gene tieten?!’ just stop.

Hou iedereen in z’n waarde. Waarom zou je een andere vrouw zo naar beneden halen? Laat staan dat donkere mensen in winkels of openbare ruimtes merken dat beveiligers meer op hen let omdat ze getint zijn? Te belachelijk voor woorden.

eQuality is zo dus een fashion editorial  die laat zien dat vrouwen er mogen zijn, dat mensen er met een maatje meer mogen zijn, dat donkere mensen er mogen zijn. In de afgelopen jaren is er al veel gevochten voor gelijkheid. Voor vrouwen en voor donkere mensen. De tijd leert ons alleen dat er nog veel moet veranderen.

Modellenbureau: Maxime Models 

error: Inhoud is beschermd!!