Shoot Always

Het kan zijn dat je meteen aan Harry Potter denkt als je het woord Always hoort. Misschien ben je fan van Fatherson en denk je aan hun nummer ‘ Always’ of je denkt aan mijn fotoshoot.

Beiden zorgde wel dat ik op de juiste naam kwam voor deze serie. Al mijn dieren hebben bij mij gezeten toen ik Harry Potter keek. Boris viel zelfs snurkend op mijn been in slaap, op de bank, wat absoluut niet van mijn ouders mocht, als ze een avondje weg waren. Vaak zelfs samen met de cavia’s. Boris was dol op ze.

Afscheid

In een maand tijd, heb ik afscheid moeten nemen van al mijn huisdieren. Cavia Leeuwtje kreeg jammer genoeg een virus in haar hersenen. Het is de sterkste cavia die ik ooit gehad heb. Toen ze 2 weken oud was, overleed haar moeder Chelsea. Daarna heb ik haar verder grootgebracht. Ze heeft vanaf het begin aan moeten vechten. 1,5 week daarna belde mijn moeder me op ‘ Liza, het gaat niet goed met Boris, we gaan zo naar de dierenarts’ Ik wist het meteen. Ik liet de autosleutels achter voor Gerjo. Mijn allerbeste vriend had een inwendige bloeding. 13 oktober zou Boris 13 geworden zijn. Als dat nog niet heftig genoeg was, werd Hachi ziek.

Hachi heeft Panda zien gaan, hun zoon Ratje, maar zelf bleef ze altijd gezond. Ze is 1 keer een beetje ziek geweest omdat ze te gulzig was met groente eten. Gelukkig sloeg de medicatie aan! Voor 5 dagen… ze kon zelf niet meer. Allerliefste Hachi was bijna 9,5 jaar. Mijn dierenarts zei nog dat ik echt alles gedaan heb wat ik kon. Er kwam een glimlach op zijn gezicht van hier tot Tokio toen hij zag dat ik zelfs haar voetjes verbonden had met gaas vanwege haar bubblevoet.

Emoties

Ik kan me nog zo goed herinneren dat ik tegen mijn beste vriendin Janneke zei: Als ik Boris kwijt ben, huil ik 24/7 aan een stuk door. Dat gebeurde niet. Het besef was er in het begin nog niet helemaal.. Maar elke dag liep ik tegen leegte op. Elke donderdag besef ik me wel dat er weer een week voorbij is zonder Boris. Ik moest gewoon wat doen met die emotie, het rouwen, het gemis, de leegte. En wat doe je als fotograaf? Je maakt een concept uit die emotie. Omdat het ook een eerbetoon aan ze is, heb ik Boris zijn favoriete plek als locatie gekozen.

Locatie

De Heide & de bossen. Cavia’s wonen oorspronkelijk ook in de natuur. De nude kleuren in de kleding staan voor Hachi, terwijl de wildere stukken in de natuur weer voor Leeuwtje staan. Het hoeft niet duidelijk te zijn dat Always voor mij om het rouwen van mijn huisdieren gaat. Ik wil juist dat mensen de emotie voelt, die in de beelden gelegd zijn.

Ben je door mijn tekst  en shoot Always benieuwd naar het nummer Always van Fatherson? Klik hier

error: Inhoud is beschermd!!