fotoshoot vrouwelijk model
portret foto natuurlijke
Imem portret met make up en bloem
Man model mario make up
fotoshoot mannelijk model
fotoshoot Side to side Laura

Side To Side is een feel good serie, met een kleine middelvinger naar het commentaar van anderen. Waarom die middelvinger?

Elke vrouw heeft dagen meegemaakt waarbij ze geen zin had om make-up te dragen. Veelvoorkomende opmerkingen die een vrouw op zo’n dag krijgt, kunnen pijnlijk zijn. “Ben je ziek?”, “Te laat opgestaan?”, ‘”Voel je je wel goed?”, “Zo, jij ziet er moe uit zeg”, of “Niet eens mascara?”

Als je dan net een zware dag hebt, kan dit je zelfvertrouwen aantasten. Ben ik niet goed genoeg zonder een beetje mascara?

De dag erna besluit je om wel make-up te dragen, niet eens voor jezelf, maar om zulke reacties te voorkomen. Maar ook met make-up kan je commentaar kan krijgen. “Je eyeliner is niet gelijk”, “Zo, voor wie ben jij eerder uit je bed gekomen?’”, “Was een beetje mascara niet genoeg?”, “Plannen vanavond?”, of “Van wie wil jij aandacht?”

Verwachtingen

Helaas maken veel vrouwen dit mee. En bedenk je eens wat mannen voor hun kiezen krijgen! Door veel mensen wordt make-up alleen gezien als iets voor vrouwen. Gelukkig groeit de make-up markt voor mannen steeds meer. Wat veel mensen niet weten, is dat make-up is ontstaan in het oude Egypte, waar vrouwen de gezichten farao’s insmeerden met een crème van honing en oliën. Verder gebruikten ze houtskool en lood om een lijntje boven hun oog te zetten. In de Romeinse tijd gebeurde dit ook al. Toneelschrijver Plautus schreef zelfs: “Een vrouw zonder verf is als eten zonder zout.” En in de Middeleeuwen deed men juist weer afstand van de make-up traditie.

De boodschap van de Side to Side  fotoshoot is: je zult het nooit voor iedereen goed doen. Het belangrijkste is dat je doet waar je je goed bij voelt. Met of zonder make-up. Experimenteer met make-up als je daar zin in hebt. Make-up is voor iedereen.

& Meer

Benieuwd naar hoe de fotoshoot verliep? Zie de Behind the Scene video hier

Ben je meer in de mood om te lezen hoe Side to Side ging? Dan verwijs ik je naar mijn blog 

error: Inhoud is beschermd!!