Honden fotografie

Mijn liefde voor fotografie begon mede door mijn liefde voor dieren. Vroeger pakte ik stiekem de camera van mijn vader voor als mijn konijn weer schattig zat. Jammer genoeg kon ik geen foto’s van Boris als puppy maken, maar heb ik er wel zat van hem als volwassen hond! En oh, wat ben ik daar NU blij mee omdat Boris niet meer in leven is.

Honden fotografie is een vak apart. Ze gehoorzamen niet naar ‘ Oh een stap naar voren, je lichaam beetje meer naar de lamp draaien, kin iets omhoog’ Laat staan dat ze naar mij gehoorzamen als onbekend persoon. Daarom laat ik ze me leren kennen, zoals dat ook hoort met honden. Ik laat ze op mij afkomen, rustig snuffelen aan mijn hand, wanneer dat goed zit zal ik hem aaien als ik daar toestemming voor krijg. Het is belangrijk dat er vertrouwen tussen ons is.

‘ Maar hoe zorgen we dan dat mijn hond goed op de foto komt qua poseren?’  Een hond zal niet opeens in een half uur iets doen wat hij nooit eerder gedaan heeft. Laat hem daarom vooral zichzelf zijn. Door middel van koekjes kan je hem naar de plek lokken waar het licht het mooiste is. Vanuit daar kan ik hem zittend, staand en misschien zelfs een leuk truckje fotograferen. Het is ook belangrijk dat ik de ruimte heb om, om de hond heen te kunnen draaien voor de juiste hoeken, of voor als hij veel beweegt.

Locatie

Fotograferen op locatie is ook mogelijk! Hondenfotografie is dan wel een apart vak, maar met velen mogelijkheden! Hier boven sprak ik over fotograferen in de studio. Onthoud wel, honden die niet los kunnen, gaan al helemaal niet los in het seizoen waar dieren in de natuur veel jonkies hebben. Verder, ook heel belangrijk. Straf je hond tijdens het fotograferen absoluut niet heftig. Ik heb meegemaakt dat een hond geslagen werd.. Ik ben absoluut, maar dan ook absoluut TEGEN dierenmishandeling. Bedenk even, zou jij nog lachend en goed op de foto gaan als je net geslagen bent? Nee.  Honden kunnen altijd even baldadig worden. Speel er dan even mee! Ze moeten hun energie kwijt.

Terug naar de riemen en halsbanden. Mocht je vaak met een tuigje wandelen, doe voor de foto even een halsband aan. Staat net wat mooier. Kan je hond niet los? Dan gaan we tewerk met een lange riem, die we zo goed mogelijk uit beeld houden. De rest kan ik bewerken in photoshop. Het oogt net wat mooier qua geheel als er geen riem in beeld is.

Husky Igor in de heide

Wil je niet in de natuur, of in de studio? Op locatie met studio licht is altijd mogelijk. Ik heb een fijne flitsset die ook zeer toegankelijk is op locatie. Je wil je hond misschien wel in een super mooi gebouw fotograferen als een echt koningshond.

Is je hond totaal niet van het poseren? Dan stel ik al voor dat we in de natuur afspreken. Daar maak ik ook kennis met hem/haar zoals hierboven staat. Ik laat jullie lekker je ding doen, terwijl ik om hem/haar heen loop voor de foto’s. Hieronder zie je husky pup Desna, waar ik zo hem in zijn puppy ontdekking momenten heb gefotografeerd.

Husky pup Desna op onderzoek

 

Benieuwd naar nog meer beelden? Kijk de galerij hieronder.

Husky Igor in de sneeuw
Husky Igor in de heide
Igor de husky in de sneeuw
hondenfotografie Igor Husky
Honden foto Reina
Igor husky foto portret blauwe achtergrond
Igor de husky 8 maanden oud
Hondenfotografie portret labrador Boris
hondenfotografie labrador Boris
Husky pup Desna op onderzoek
Husky puppy Igor
Hond Boris
Hondenfotografie Bailey
Honden foto studio Jack Russel
Honden foto studio
Honden fotografie zwarte achtergrond bruine labrador
Honden foto bruine labrador
Honden foto in de natuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

error: Inhoud is beschermd!!