Hoi iedereen!

Ik hoop dat het met iedereen goed gaat wie dit leest, en anders hoop ik dat mijn foto update je goed heeft gedaan. Mij heeft het zeker! Ik heb fantastisch werk gemaakt en kan niet wachten om jullie het te laten zien er er wat over te vertellen.

Met de dalende besmettingen werd het weer tijd voor vrijwerk. Samen met model Saffaana en MUAH Manisha dook ik de studio in. Naast alles wat ik leerde over horoscopen, ‘ leerde ‘  ik opnieuw hoeveel ik houd van het werken in een team. Het is fantastisch om het process te zien van ideeën tot het eindresultaat.

Saffaana had foto’s nodig om haar portfolio uit te breiden. We hadden zo 3 outfits in gedachte waarbij we met de make up clean begonnen zodat dat fijn uitgebreid kon worden.

De fotoshoot

De clean make up hebben we lekker beauty geschoten. Het is belangrijk dat clienten zien hoe Saffaana verschillend ingezet kan worden voor merken. Daarbij is het belangrijk dat we haar gezicht van verschillende kanten zien. De beelden zijn prettig zacht. Met beauty is de plaatsen van handen en vingers nog belangrijker, aangezien een hand dan al snel ‘ groot’ in beeld is. Over de samenwerking ben ik alleen maar tevreden. Aangezien we het concept samen tot een geheel gebracht hebben had iedereen ook input op alle ideeën zodat iedereen een goede update in hun portfolio heeft.

Bij een foto voorbeeld van Saffaana was er tof gebruik gemaakt van een kleurfilter. Zelf hou ik wel van net wat specialere dingen toevoegen. Net die kleine dingen die een verschil kunnen maken. Toen daar door iedereen enthousiast op gereageerd werd zat mijn lichtplan al in mijn hoofd. Het was nog even wat schuiven en afstellen voor het gewenste licht, but totally worth it! Hierbij heb ik gekozen om Saffaana nog close te schieten qua beauty en haar lach maakt het helemaal af. Voor haar portfolio is fullbody ook belangrijk om te hebben. Een goede stoel maakt het beeld zo helemaal compleet! Omdat paars wel een zeer aanwezige kleur is hebben we gekozen om de kleding zwart te houden. Zo ligt de focus goed op Saffaana.

Saffaana had als verassing deze prachtige blauwe laarzen mee van een vriendin van haar. Ik was meteen enthousiast, als ik dat niet al was haha. Maar oh ze werden de focus van deel 3! Manisha was iets na onze eet pauze klaar met make up look 3. De laatste voor deze fantastische update in ieders portfolio. Zelf hou ik wel van wat aparte poses met fashion. Fashion is zo creatief dat je lekker alle kanten op kunt gaan. Echt super dat Saffaana en ik hier goed op inspeelde samen.

Het was echt een goede avond in de fotostudio. Overvolle werkdag, but totally worth it. Wie weet zien we elkaar weer snel maar dan op een locatie.

Friends

Naast mijn fotoshoot met Saffaana en Manisha ging ik ook op pad met vrienden. Zelf heb ik altijd een idee in mijn hoofd, maar soms is die pas compleet op locatie en als we samen zijn. Het leuke, beide shoots zijn hetzelfde uitgewerkt qua basis. Connectie en communicatie met de modellen is belangrijk. Hoe voelen ze zich? Begrijpen we elkaar?

 

Laura portret in het bos

Zo kijk ik altijd naar de persoon voor me. Wie is het? Wat is belangrijk voor ze? Hoe zie ik ze en hoe zien ze zichzelf? Hoe voelen ze zich? Soms is het nodig dat ze vertrouwen winnen. Voor de camera staan is echt niet makkelijk. Het is voor mij belangrijk dat de mensen zien hoe ik ze zie. Ik heb prachtige fantastische mensen om me heen en dat wil ik ze vertellen door middel van fotografie.

Ik hou van de spontaniteit in deze beelden. Je ziet en voelt dat er vertrouwen is wat voor mij heel belangrijk is. Dat is de basis van deze portretten. Verder is het laagdrempelig omdat we samen lekker op pad gaan. Het beeld vormt zich dan ter plekken.

Daardoor liet ik me verassen door het weer en de tijdstippen. Zo is Nancy binnen gefotografeerd omdat de regen er echt met bakken uit viel! Op mijn oude zolderstudio van 20 vierkante meter stond ik met mijn kont in de deur van mijn douche, terwijl de achtergrondrol nog net geen gat in het plafond maakte met het statief. Leuke fun fact, je ziet het totaal niet aan de foto!

Deze tijden met mijn vrienden zijn leerzaam voor me geweest. Soms heb je niet veel nodig, less is more. Ik ben alleen maar positief op deze prachtige update in mijn werk.

Wil je meer portretten zien? Klik HIER 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

error: Inhoud is beschermd!!