Bruiloft

 

Ga je trouwen voor de kerk of een geregistreerd partnerschap aan? Mijn werkwijze daarin is hetzelfde. Waarom? Zodat ik jullie dag perfect vastleg! Al zitten er grote verschillen in, het is jullie dag die je door de foto’s weer helemaal kan herbeleven. Daarop is mijn werkwijze gebaseerd. Voor bruiloften werk ik met 4 pakketten. Zo zie je meteen welke bij jullie eisen en verwachtingen fijn aansluit. Mocht je een uur missen? Dan kan je die er los bij boeken.Voordat de grote dag aanbreekt zijn er al veel dingen geregeld. Voor een fotograaf is het belangrijk om die te weten. Daarom maak ik graag kennis met jullie. Ik wil weten wie ik voor mijn camera heb staan. Zo kan ik jullie bruiloft beter vastleggen doordat ik jullie beter ken.

Daarom plan ik graag een kennismaking gesprek in. Mochten jullie het fijn vinden om daarbij samen naar de locatie te gaan dan is dat zeker mogelijk. Foto’s op locatie zit er bij elke huwelijk in. Mocht er een speciaal  moment bij zijn, dan kunnen we dat zo voorbereiden.

Omdat het jullie dag is en je er van moet genieten is het fijn als er een aanspreek punt is. Velen werken zo met een ceremonie meester, die precies weet hoe de hele dag gaat lopen. Zo kan ik fijn precies op tijd op de juiste plek zijn en overleggen met de ceremonie meester mocht dat nodig zijn!

Huwelijk

De dag begint met het aankleden van de bruidegom en bruidspaar. Dit gebeurd vaak met mensen die dichtbij staan zoals ouders en broers en zussen. Het is een emotioneel moment omdat diegene zich klaarmaakt voor de ‘ volgende stap’ in het leven met diegene die het meeste voor haar/hem/ anders betekend.  Over elke voorbereiding is nagedacht. Zo zijn voor de een de schoenen belangrijk terwijl voor de ander de ketting die al jaren door de familie gaat belangrijk is. Zo let ik op alle details. Jammer genoeg kan ik niet tegelijkertijd bij de bruid en bruidegom zijn. Daar heb ikwel een oplossing voor! Zo kan je een second shooter bij boeken voor dit moment. Om me heen heb ik goede collega’s die hiervoor heel geschikt zijn. Mocht de bruiloft op locatie zijn dan ren ik graag van de ene naar de andere kant.

Tranen en emoties dragen veel mensen door de hele dag. Het is prachtig om te zien hoe liefde van twee mensen de mensen om hun heen raakt. Na het omkleden is het tijd om elkaar voor het eerst te zien. Daarbij zorg ik dat ik op tijd op de juiste plek ben en zo de juiste hoek vind om het moment vast te leggen.

Voor de locatie fotoshoot samen of met familie is de natuur altijd een goede plek. De heide en bossen zorgen voor vele mogelijkheden. In Nuenen en Oirschot ben ik zeer bekend met de natuur. Maar Nederland is gevuld met prachtige locaties. Waarschijnlijk hebben jullie een plek samen die veel voor je betekend.

Locatie

Voor het ja woord zijn vele locaties mogelijk. De een wil in de natuur trouwen, de anderen werd verliefd op een mooi kasteel en dan is het woord van god nog belangrijk voor sommige. Het is daarbij belangrijk dat ik weet waar het plaatsvind zodat ik me kan voorbereiden. De ene locatie is de anderen niet. In een kasteel kan het donker zijn waardoor ik mijn apparatuur daarop moet aanpassen. Net zoals in de natuur als de zon schijnt. Je wil niet voor ongewenste verassingen komen te staan op je bruiloft. Het moet een prachtige dag zijn die prachtig wordt vastgelegd! Daarbijhoren ook alle tranen bij die over mensen hun wangen lopen.

 

 

Na het Ja woord is het tijd voor feest. Samen met de belangrijkste mensen om je heen vier je de liefde voor elkaar. Daarbij hoort het aansnijden van een taart, of wat bij jullie past. Daarbij let ik op jullie nichtje die haar gezicht helemaal onder knoeit onder de tafel bij haar ouders, of opa die toch stiekem een traantje wegpinkt achter het stuk taart wat bijna van zijn bordje valt terwijl je oom stiekem een 2e stuk taart pakt. Het is mijn taak om dat allemaal te zien en vast te leggen. Die momenten maken jullie bruiloft compleet.

Eten

Bij een bruiloft hoort ook zeker lekker eten. De een is dol op een 3 gangen menu terwijl de andere lekker een frietkar met snacks laat komen. Dat is het mooie van bruiloften, je maakt ze helemaal naar jouw wens. Voor mij is dat het mooie van de mens, niet iedereen is hetzelfde!

Bij een bruiloft hoort een abc’tje, een prachtig toneelstuk waarbij je spierpijn in je buik krijgt van het lachen of een slideshow van jullie eerste ontmoeting tot nu toe. Vrienden zijn er om alle belachelijke blunders te bewaren tot deze dag. Hopelijk ben je hier op voorbereid, want ik ben het zeker! Als je op de grond valt van het lachen, zie je dat later terug in de foto’s.

Bij een feest horen natuurlijk cadeaus. De meest rare cadeautjes heb ik al voorbij zien komen. Zo ook een lelijke pauw beeld wat al de hele familie doorgaat van bruiloft van bruiloft. Waar die ooit begonnen is, is nog steeds de vraag. Maar sommige tradities zijn er zeker om te houden. Zo ook de allereerste dans! De ene bruidspaar oefent hiervoor maanden terwijl het voor het andere bruidspaar niet zo belangrijk is. Maar er is altijd wel een tante die niet van de danszaal weg te slaan is!

En, dit allemaal is ontstaan door jullie liefde en ik kan niet wachten om het tot in alle details vast te leggen. Daarvoor hoor ik graag jullie ‘ Ja ‘ woord!

 

Benieuwd naar mijn pakketten? Klik hier

 

Voor meer beelden, scroll een stukje naar beneden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

error: Inhoud is beschermd!!