5 februari was ik weer op weg naar de Melkweg in Amsterdam. Dit keer mocht ik Lights fotograferen. Doordat Koen mega fan van Lights is, moest ik haar muziek wel een keer gaan luisteren. Meteen was ik verkocht door haar aparte stem.

Toen ik hoorde dat ik haar mocht fotograferen was ik echt heel blij. Ik vind het een prachtige vrouw, die na een tijdje ook een soort inspiratie bron voor me geworden is.
Hoe zij leeft en denkt, vind ik zo goed. Toen mijn beelden met het interview ( door Koen van Meijel) online kwam op Dutchscene, moest ik ook echt huilen van trots. Ik legde meteen een link met haar woorden. Je moet genieten van alle mooie momenten die je meemaakt in je leven. De fotoshoot was echt een van mijn mooie momenten.

Melkweg

De Melkweg hielp echt mee met een locatie zoeken. Mijn eerste idee was om Lights op het podium vast te leggen. Na een tijdje lopen kwamen we bij het theehuis aan.
Prachtig. Ik zag het meteen voor me. Hier kon ik zeker mijn lichtplan goed uitwerken.

Oops

Tip, als je wat goedkopere softboxen hebt. Tape de hoeken meteen in. Een softbox staat heel gespannen. Het ‘stokje’ kan er zo, zo door heen prikken. Sindsdien staat tape bij mij op mijn lijst om mee te nemen. Net zoals 2 flitskabels, trigger, etc. Zo zet je je softbox in no-time in elkaar terwijl de manager naast je staat. Gelukkig kon hij er om lachen en zei die het dat het niet erg was omdat ik het meteen oploste.

Met het licht testen stond het meteen goed. Test foto’s zijn altijd belangrijk. Je hebt meestal maar een kwartier de tijd. Toen Lights kwam was ze meteen zo lief. Ik merkte meteen dat ze het poseren in zich heeft. 2 seconde voordat ik wou vragen of ze zo wou gaan staan deed ze het al. Toen ik mijn beelden liet zien ‘ Wow! I love the lighting and the shadows!’ You are really good!’ Ook leuk dat Lights Roel herkende. ‘ you did it great with that round thing!’

Het is echt geweldig dat je ziet dat je werk er op vooruit gaat, terwijl je iets doet waar je vroeger van droomde. Het concert was ook zo goed!

Koen heeft ook geleerd van zijn fouten 😉 de volgende keer zorgt hij dat ik ook op de foto sta.

Jammer genoeg bestaat Dutchscene niet meer, het interview heb ik nog wel op papier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

error: Inhoud is beschermd!!