Three Sides Of One

Three sides of one

ieder persoon heeft slechte en goede kanten, goede en slechte eigenschappen die die persoon eigens maakt.

Die eigenschappen zijn mede bepalend voor hoe je je doelen aanpakt. De strijd naar je toekomst en dromen. Het ligt helemaal aan de situatie of je eigenschap positief of negatief is. Stel, je bent een perfectionist, wat in veel beroepen positief kan zijn, maar in tijdnood niet. Het is nooit goed genoeg. De ene dag ben je tevreden over je werk maar een week later kan het alweer een stuk beter voor je gevoel. Stel, je denkt, goed is goed genoeg, dan zit je nooit met de druk dat het beter kan. Je zit bijna nooit met stress, terwijl als je een perfectionist bent is stress een onderdeel van je leven.

Als metafoor heb ik sport locaties gebruikt om dit uit te beelden. Bij sport word altijd veel van je verwacht, elke dag moet het beter dan de dag daarvoor. Presteren en jezelf verbeteren is punt 1 van een sporter. Die druk kan zo heftig zijn dat het je te veel word. Daarom zijn rust dagen ook zeer belangrijk. Neem even wat afstand om te zien wat je al bereikt hebt.

De Fotoshoot

Net als vele anderen ben ik een HNTM kijker. Vooral ben ik benieuwd naar de shoots en de fotografen. Het is altijd leuk om te zien hoe anderen te werk gaan en hoe ze de modellen aansturen etc. Vorig jaar waren Jamie en Montell toch wel mijn favorieten. Oh die wou ik echt voor mijn camera hebben.

Nou kwam ik met Jamie in contact op facebook, ook nog tijdens een concept waar ik hem echt al helemaal voor me zag. Het bureau ging akkoord, Model Isa was enthousiast, Bruce en ik vonden styliste Anna en de datum was geprikt.

Naast het team was ik ook nog bezig met de locaties regelen. Ik moest en zou een scheidsrechter stoel hebben! Dat beeld ging maar niet uit mijn hoofd. Gelukkig tennist de man van mijn tante. Een paar berichtjes verder tipte hij mij de tennis club in Boxtel. Een telefoontje van 3 minuten en het was geregeld.

Een van de mooiste atletiek banen die ik ooit heb gezien is de baan waar ik zelf er achter kwam dat mijn conditie op de middelbare school helemaal niet zo slecht was als ik dacht.

Na een mailtje en telefoontje was die ook geregeld.

Locatie 3 is de tribune bij Oirschot Vooruit, waar ik zelf een balletje getrapt heb vroeger. Mijn trainer vond het vooral leuk om mij en broer Coen tegen elkaar te laten spelen. We waren allebei even goed haha. Een paar mailtjes en ik had alle 3 de locaties binnen!

Tennisbaan

We begonnen de shoot op de tennisbaan in Boxtel. Daar aangekomen kregen we een tennisbaan die lekker rustig in een hoekje lag. Terwijl ik aan het opbouwen was maakte Kim de scheidsrechter stoel schoon. We begonnen met de foto’s bij het net. Na een aantal dingen proberen wat het NET niet was hadden we de juiste pose gevonden. Soms heb je dat en kan een klein tikje of houding het hele beeld wel maken. Daarvoor is goede communicatie tussen fotograaf en model nodig,  want zo stuur je elkaar aan voor

de juiste samenwerking.  

Met beiden modellen had ik nog niet eerder samengewerkt, maar het klikte meteen. Het leek juist of we wel eerder samengewerkt hadden! Zo goed verliep het meteen.  Isa is van Cachet Models waar ik wel al vaker mee gewerkt heb en nog vaker ga doen.

Na de solo foto’s schoten we nog een paar duo’s op een bankje en de scheidsrechterstoel. We hadden tot 12:00 de tijd op de tennisbaan en hebben die ook vol benut. Tijd voor pauze! Tussendoor bekeken we de eerste beelden en werden de modellen klaar gemaakt voor de 2de locatie. De Atletiekbaan in Best, langs mijn oude middelbare school haha.

Atletiekbaan

Op de atletiekbaan wou ik vooral de lijnen op de baan gebruiken. Zo krijg je de artistieke look die ik in deze beelden wou gebruiken. Styliste Anna had echt goed gebruik gemaakt van kleuren. Ze wist precies wat ik voor ogen had. Bruce haar make up en haar speelde hier ook heel goed op in.  Verder heb ik op de atletiekbaan met perspectief gespeeld. Op een aantal beelden wou ik alleen het model en de grond in beeld hebben waardoor ik vogelperspectief gebruikt heb. In de video zie je daar meer hoe het er aan toe ging.

Kim schoot deze ‘even’ tussendoor. love it!

Na zoveel foto’s maken werd het tijd dat ik en Bruce samen op de foto gingen.

Locatie 3

Na de atletiekbaan volgde de tribune bij Oirschot Vooruit. Waarom een tribune en geen voetbalveld? Zoals je in het begin al las werk ik bij deze shoot met metaforen. De Tribune staat voor de rust waarbij je kijkt wat je allemaal gedaan hebt.  Na ongeveer 1 uur tot 1,5 uur zat het er daar helemaal op! It was a wrap! Als afsluiter maakte we deze leuke groepsfoto.

Ik kan iedereen Jamie en Isa aanraden als model. Wat een super fijne samenwerking was dit. Hopelijk staan ze binnenkort met een totaal ander concept weer voor mijn lens.

Benieuwd hoe het op video verliep? Klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu