Vibe • Liza van de Ven

Behind the scene ‘Vibe’

De jaren 70. Iedereen kijkt ooit wel eens terug met het verschil van nu. Nederland staat bekend om van het werken, niet meer stoppen. De ‘vibe’ van de jaren 70 is zo anders. Rustig aan, relax. Het komt allemaal wel goed.  We kunnen allemaal wel een stukje van de jaren 70 gebruiken in het nu. Meer stil staan en de tijd nemen voor dingen, dat zou voor iedereen beter zijn.  Dan geniet je ook veel meer van wat je aan het doen bent. Alles krijg meer waardering. Laat staan hoe tof de auto’s waren!

Een tijd terug had ik een oproep op facebook geplaatst of iemand testshots wou maken.

Teun reageerde er positief op. Ik zag iets in hem wat me zeer aansprak. Samen maakten we de serie ‘ perspective’ Gelukkig was hij zijn korte broeken vergeten, anders had ik de oude volvo nooit zien staan.  Gaby ( kunstenares die ook in De Kas zit ) stuurde me nog een berichtje: Je moet iets met die auto’s doen!  ‘ Als ik een goed concept heb, ga ik dat zeker doen!’

En het concept kwam er aan, Vibe zou een fashion editorial worden. Bij Cachet Models sprak Demi me heel erg aan voor deze shoot.  ( Mocht je graag met haar samen werken, ze zit nu bij EVD Agency )

Team

Samen met Bruce maakten we een moodboard van voorbeelden die we graag in ons portfolio zouden willen hebben. Anna zocht de perfecte kleding en ik reed Oirschot rond voor toffe locaties. Vriendin Soraya was mee als assistent.   Al een tijdje gaf het weer bewolkt aan, waar ik van baalden. Na een tijd veel schieten in de studio met lampen, wil je gewoon weer even naar buiten om gebruik te maken van daglicht. Die ochtend maakte ik even een vreugde sprongetje omdat de zon zich liet zien!

 

Voor de 70’s sfeer en lekker wat warmte koos ik er voor om de gouden kant van de reflectiescherm te gebruiken. Waar het allemaal net wat te ‘ bewolkt’ was, flitste ik wat bij.

 

 

En schieten maar!

Naast de toffe Volvo en DAF-je kwam er ook nog een hippie busje uit de schuur. Qua auto’s was het helemaal compleet! we begonnen de dag weer in mijn studio. Daar kwam Teun nog met zijn hele kast aanzetten. Anna heeft zo de styling voor Teun helemaal compleet gemaakt. Een model met een kledingsmaak die bij het concept past is al helemaal win win situatie, laat staan met de auto’s! We gingen eerst met Teun naar de Heide. Daar is een fijn afgelegen weg waar bijna geen auto’s komen. Na de pauze was kwam Demi erbij, ze kon niet eerder door een belangrijke afspraak. Gelukkig paste het in de planning waardoor we alles hebben kunnen maken wat we wilden. Met Demi gingen we terug naar de Heide. Daar schoten we ook nog de duo’s samen. De 2e locatie was op de oprit bij Teun met zijn DAF. De wolken namen het hier over van de zon, waardoor ik toch een deel moest flitsen. Dat is het nadeel van daglicht, je weet niet wanneer het even verdwijnt. Qua licht wil je toch regelmaat in je foto’s. Gelukkig zijn mijn b2’s heel toegankelijk op locatie!

 Met alles was het weer een topdag met een topteam. Ik ben zeker zeer tevreden over de serie! Wil je zien hoe het er aan toe ging qua video? Klik hier     

Ps. Naast toffe auto’s hebben en model staan, doet Teun nog meer dingen. Zie het op zijn website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu
error: Content is protected !!