eQuality

Waarom is de Q in hoofdletter en niet de e?

Equality staat voor gelijkheid, waarbij er in 2019 meer ongelijkheid is.

Quality staat voor kwaliteit, waarbij er in 2019 nog steeds bij vrouwen veel naar het uiterlijk word gekeken, inplaats van het innerlijk.

Laatst las ik een artikel over een bedrijf van 2 vrouwen. Ze gingen een test aan waarin ze in hun mail afsloten met een mannennaam. Het resultaat? Ze kregen op veel meer offertes een akkoord.

Vrouwen worden nog steeds veel gezien als moeder, waardoor ze als zakenvrouw niet serieus genomen worden. Laat staan dat ze als moeder ook nog eens super mooi moeten zijn. Ohh een vetrol of curves is echt een no go. Kunnen we gewoon stoppen met denken dat een vrouw geen ambities heeft? Kijk naar wat iemand doet om hun droom te bereiken, kijk naar kwaliteit inplaats van geslacht.

Daarmee komen we bij het stukje curvy model. In 2019 zien we er gelukkig al veel meer van dan 5 jaar geleden.. Maar nog steeds zien we het niet goed genoeg. Verder, alle tante Betsie’s die op modellen met het maatje 36 reageren dat ze een magere lat zijn, stop.

Vergeet ik toch bijna oom Herrie die roept ‘ deh zijn toch gene tieten?!’ just stop.

Hou iedereen in z’n waarde. Waarom zou je een andere vrouw zo naar beneden halen?

 

Laat staan dat getinte mensen in winkels of openbare ruimtes merken dat beveiligers meer op hen let omdat ze getint zijn? Te belachelijk voor woorden.

Voor eQuality was ik opzoek naar curvy models. Het duurde even voor ik een geschikte modellenbureau vond voor de samenwerking. Maxime Models reageerde meteen positief.

locatie

Voor de locatie dacht ik meteen aan Trafalgar Pub in Eindhoven, waar ik al jaren kom.

Eigenaar Adriaan reageerde meteen zeer positief en behulpzaam.

Voor eQuality werkte ik weer samen met visagiste Maite Veronica Kerster.

Dit keer kon ze fijn de make up op haar eigen werkplek doen. ( ze heeft een eigen beauty plek bij haar aan huis)

Marloes van Antwerpen was mijn assitent die me ook nog behind the scene foto’s bezorgde!

Altijd leuk.

Waarom koos ik voor een irish pub als locatie?

In een pub is iedereen welkom, maakt niet uit hoe je eruit ziet.

Verder staat het donkere van de pub wel voor de druk die ik hierboven uitlegde.

De aankleding en kleurgebruik paste ook precies bij mijn concept. Rood staat voor liefde, maar ook voor passie.

 Ik werkte voor het eerst met Stephanie en Yade van Maxime Models samen. ( www.maximemodels.nl)  De eigenaresse reageerde zeer positief op mijn concept en heeft ook super meegedacht en geholpen met de modellen regelen.

We begonnen de dag met de make up voor Stephanie. Nadat we goed kennis gemaakt hadden, maar het klikte meteen! Het leek of we al eerder samen gewerkt hadden. Het contact voor de shoot liep ook zeer fijn. Yade kwam iets later, omdat ze van verder moest komen. Terwijl Stephanie in de make up zat deden we de doorpas van de kleding met Yade.  Vervolgens gingen ik en Marloes al naar de locatie toe. Daar aangekomen deden we nog een keer een locatie check. Al ken ik de pub al jaren ( De eigenaar herkende me zelfs), je kijkt toch net wat anders omdat het niet vol zit met mensen.

Stephanie voegde zicht toe, nadat Maite aan Yade haar make up begon. Daar shoot ik de eerste solo beelden mee. Ik voel me wel een beetje bazig met mijn vingertje zeg, haha.

Terwijl Yade en Maite binnen kwamen kwam de kok ook binnen lopen. ‘ Je wou een pub burger toch? ‘ Na een tijdje kwam ie zelfs met 2 aan.

‘ Ik heb ook een vega!’ Half warm zijn ze nog super goed.  Tijd voor de eerste duo! Met de burgers. Vrouwen horen niet op alleen maar salades te leven.

Nu was Yade aan de beurt voor haar Solo’s. Ze heeft een geweldig zwart wit pak aan. Yade is nog best nieuw in de modellen wereld, maar ze luistert goed naar mijn aanwijzingen, en wil echt leren. Naast het stijle haar bezit ze ook een pracht bos krullen.

 

Wil je zien hoe de shoot er aan toe ging, maar dan met bewegend beeld?

klik hier

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu